Hva i all verden skjedde med Facebook?

Twitter blir stadig beskyldt for å være et sted for trivialiteter, uten at jeg helt ser at det har rot i virkeligheten. Eller kanskje det bare er jeg som er nøye på hvem jeg følger? Facebook derimot, har i løpet av kort tid blitt til rene skjære hytteboka!

Før opplevde jeg en fornøyelse av ordspill, lenker og rare betraktninger fra alskens «venner». Noen minutter surfing hver kveld var underholdning, Facebook var sosialpornografi, Facebook var vanedannende!

Velkommen til gamle mennesker over 35 år

«Takk for grillkvelden, det var hyggelig». Det var det sikkert, men sa dere ikke det til hverandre allerede samme kveld? Er det så viktig at det må formidles til alle kjente? Etter omlegging av lay-outen for en tid tilbake har Facebook i tillegg bestemt at statusen til mer og mindre perifere venner er det mest interessante som finnes. Så det er det første vi ser ved pålogging.

Det er nesten 2 millioner nordmenn på Facebook. Ifølge http://www.synlighet.no er det «…de eldre alderssegmentene i Facebook, bestående av brukere på 35 år eller mer, som vokser raskest for tiden.» Herlig, hva? Det er vi gamlingene som har skylden! Eller noen blant oss. Selv nekter jeg for å ha bidratt med utsagn av typen «Nå har vi luket, klippet gress og satt ut hagemøbler».

Facebook har blitt like tannløst og hyggelig som et gammeldags ukeblad. Jeg er generelt dårlig på «smalltalk», så kanskje det er jeg som er sær. Men jeg fristes i hvert fall mer av 140 tegn på Twitter eller meningsytringer og debatter andre steder. Det er etikette og høflighetsfraser der og. Men lenger mellom det fullstendig intetsigende!

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

 1. Helt rett sier:

  Jeg har aldri brydd meg Facebook. Men da jeg også fikk den
  obligatoriske babyen og hadde besteforeldre på
  en annen kant av landdet, fant jeg et sted å dumpe videoer
  slik at 65 år gamle bestefar kunne se krabaten. Han har nemlig nettopp begynt å bruke denne hytteboka. I mine øyne har vel facebook alltid vært en do-journal, og jeg ser twitter allerede har samme tendensen. Seter skjer når folk får et lite stykke cyber-åker de kan pynte å så i. Twitter har
  profesjonelle brukere, det har også Facebook, men som sagt når den sene majoritet kommer og profiler skal lages da kommer også babyene for hva er vel mer fantastisk en at småtten kan gå? Slike hendelser krever raske medier som godtar tomsnakk og selvfølgeligheter.

  Jeg skrev dette på min iPod mens jeg satt på do. Tilgjengelig er jeg i allefall. Jeg leser Mail og de rss og nyhetsbrev jeg abonerer på. Det holder for meg. Det er ikke det raskeste, men twitter er blitt litt » det er bare så en time siden» , dette fikk jeg vite lenge før deg». Med mindre der er opprør eller krigstilstander rundt meg, tillater jeg meg å ligge noen timer etter. Jeg er rimelig avhengig av nettet, men ingen er i mine øyne sa viktige et jeg må forfølge dem for å være med i verden.

 2. Martin sier:

  Da kan du være glad du ikke er i alderen når folk begynner å få barn. Albumene oppdateres løpende og jeg har full kontroll på når man krabber, antall tenner og amming til babyer jeg aldri har møtt.
  Folk som ikke har sagt et ord tidligere legger ut bilder som om babyenes helse var avhengig av det ble offentliggjort flest mulig bilder av dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s