Hva om noen tilbyr deg en papiravis i 2019?

den

Dagbladet er 150 år i 2019 og velger å feire på nostalgisk vis med å utgi en jubileumsavis på papir. Min datter, som knapt har sett en slik, setter seg nyfikent ned for å prøve, selv om hun er skeptisk til energibruken som produksjonen av papir medfører.

Allerede på side 1 klager hun over at ingen lenker fungerer. Les mer på side 8 betyr at hun faktisk må bla seg frem til side 8. Hun leser litt, toucher logoen i hjørnet med fingertuppen, bare for å oppdage at den slett ikke fungerer som Home-knapp. Hun må bla tilbake igjen til side 1 for å lese flere nyheter. Etter å ha bladd seg mellom forsida og andre sider noen ganger, blir hun lei og gjør som jeg sier; leser side for side i stedet for å følge «lenkene» på forsiden.

Hun lurer på hvorfor ingen av nyhetssakene er oppdatert. Hun leser tegneseriene, men blir oppgitt over at hun ikke har tilgang til arkivet så hun får lest stripene fra dagen før. Hun lurer på hvorfor journalistene har navn og mail ved siden av det de har skrevet, så lenge hun ikke kan sende dem mail direkte fra siden.

Hun ønsker å laste ned et bilde, men innser at det selvfølgelig ikke er mulig. Ingen printefunksjon, og ingen sjanse til videresending. Eneste  løsning er å rive det ut, men da ødelegges avisen, og hun får likevel ikke til å legge det ut til vennene sine. Og hvorfor er det TV-program der så lenge det ikke er mulig å få frem en trailer?

Hun stusser veldig på bannerannonsene. Det er så lite informasjon i ett banner, og hva er vitsen når det ikke er mulig å klikke på dem? Hun kommer med noen betraktninger rundt reklamemengden generelt, og synes det er genialt at noe av det er samlet i et eget bilag. Det er som spam-boksen; alt på ett sted uten at du trenger å sjekke det.

Når hun kommer til kulturbiten, blir det stille en stund, for her var det mye interessant samlet. Begeistringen gir seg idet hun får lyst til å bestille billetter, men må bort til PC-en både for å finne tidspunkt, sjekke om det er ledig og samle noen venner som kan bli med.

Papiravisen får til slutt sitt endelige nådestøt . At «Zoom», «Share» og «Follow» ikke er tilgjengelig, kan hun leve med. Men at det ikke skal være mulig å integrere en enkel søkefunksjon, blir for drøyt. «Er det meningen at jeg skal lese hele greia fra start til slutt?»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s